ORGANISATIE

Wereldwinkel - Workum    
Begine 28, 8711 BK Workum
0515-543168
info@wereldwinkel-workum.nl

(vervolg geschiedenis)

WW Workum

In het voorjaar van 2005 is de winkel getransformeerd, de nieuwe huisstijl kwam in beeld. En in het voorjaar van 2011 heeft het pand een nieuwe eigenaar gekregen. Door zijn medewerking kon de winkel geheel worden vernieuwd. Omdat gemeente Nijefurd in ditzelfde jaar was opgegaan in Súdwest Fryslân werd de naam van de winkel gewijzigd in: Wereldwinkel Workum.


Koudum-verkooppunt

In Koudum waren lange tijd verkooppunten bij de beide supermarkten. Vervolgens is Bakkerij de Vries 8 jaar ons food-steunpunt geweest. M.i.v. januari 2013  is dit beëindigd. Verkoop op locatie vindt nog steeds plaats rond Sinterklaas en Kerst, waardoor de klantenkring ook afkomstig is uit de omliggende plaatsen van Workum.

Overigens reeds begin jaren 70 werden in Hindeloopen op initiatief van dominee van Olst de eerste Wereldwinkelproducten verkocht in een daarvoor geschikt pand. In de omliggende plaatsen sutelden enthousiaste jongeren met o.a. de bekende solidaridat-koffie en rietsuiker. Een lang bestaan heeft de winkel echter niet gehad, maar een aantal van de toenmalige medewerkers is nu ook werkzaam bij de huidige Wereldwinkel.


Uit dit verhaal blijkt dat de eerlijke handel reeds lange tijd in Workum en omstreken een warm hart wordt toegedragen. De winkel heeft nu de uitstraling bereikt van een prachtige fairtrade cadeauwinkel!  Inmiddels heeft de groep vrijwilligers afkomstig uit Workum en omgeving het aantal van 26 bereikt.

Stichting Wereldwinkel Nijefurd (Workum) is lid van de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels en valt daarmee onder de collectieve ANBI regeling.


<<

Wereldwinkel - Workum    &#10;Begine 28, 8711 BK Workum&#10;0515-543168&#10;info@wereldwinkel-workum.nlmailto:info@wereldwinkel-workum.nlshapeimage_11_link_0