PRODUCTGROEP: lokaal assortiment

We hebben onze producten onderverdeeld in verschillende werelden. Kies hier een wereld:


WIEROOK/SFEER/GELUK


MODEACCESSOIRES


KUNSTNIJVERHEID/WOONACCESSOIRES


SPECIAL GIFTS


FOOD/KOKEN/TAFELEN


LOKAAL ASSORTIMENT

Dit inkomen is absoluut noodzakelijk, omdat de boerenfamilies niet kunnen leven van het boerenbestaan. Zo hoeven zij het karig betaalde boerenbestaan niet vaarwel te zeggen. En het geeft de bevolking van Madagaskar de zekerheid dat de voedsel-productie op het platteland gewaarborgd blijft.


De lokale bevolking op Madagaskar maakt al jarenlang rieten manden voor eigen gebruik. De laatste jaren verkopen de producenten de oersterke manden ook aan toeristen en worden ze naar het Westen geëxporteerd. De Evenaar is een vaste afnemer van onderneemster Vevee. Dankzij de vaste opdrachten van De Evenaar helpt zij veel producenten aan werk en een vast inkomen. De manden van Vevee worden geweven van pensy (geplet waterriet) en raffia (van raffiapalmbladeren). Het riet wordt gekleurd met verfpoeder, waarna de manden met de hand gevlochten worden. Iedere mand heeft zijn eigen unieke patroon.

Manden

De mandenvlechters, vrouwen afkomstig uit ongeveer 80 boerenfamilies, wonen in Imertsiatutki, een plattelandsdorp in Madagaskar. Wanneer de vrouwen niet op het land nodig zijn, verdienen zij met dit ambachtelijke vlechtwerk een tweede inkomen.

Wereldwinkel  -  Workum       
Begine 28, 8711 BK  Workum
0515-543168
info@wereldwinkel-workum.nlmailto:info@wereldwinkel-workum.nlshapeimage_13_link_0


CADEAUBONNEN

Koop ze bij ons in onze Wereldwinkel.